xAino Hämäläinen


Aino

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Rösti
Aloittanut Seppeleessä: 01.02.2023

>>Kaappi

Ainosta kertoo kaiken se, että sen etunimi on vuodesta toiseen yleisimpien nimien tilaston kärjessä, eikä sukunimikään ole sieltä kaukana. Aino on Tavallinen, mikä on sen kannalta ihan kiva: itsestään ja omista taidoistaan epävarmalla tytöllä on maailman suurin tarve kuulua joukkoon ikäistensä keskuudessa. Röstin hoitajaksi hakeminen on rohkeinta, mitä se on tähänastisessa elämässään tehnyt.

Luonteeltaan se on ujo ja varautunut, niin tuntemattomien kuin tuttujenkin seurassa. Se ei yleensä avaa suutaan ellei siltä jotain kysytä -- jos silloinkaan, eikä sillä ole varmaan yhtäkään omaa mielipidettä. Lisäksi se on kroonisen epävarma itsestään ja omista kyvyistään, minkä takia se pysyttelee kaikissa asioissa mukavuusalueellaan aina, kun mahdollista. Punastelee herkästi, puhuu jännittyneenä nopeasti ja sekoilee sanoissaan. Kiltti ja ihan kiva tyttö, mutta kaikki kuulemansa salaisuudet se kyllä juoruaa saman tien eteenpäin: harvoin kun on mitään jännittävää kerrottavaa kavereille.

Aino on toivoton romantikko, joka ihastuessaan maalailee puolivahingossa päässään yhteistä tulevaisuutta vuosiksi eteenpäin. Aloitteita se ei tee, mutta aina vaivihkaa hakeutuu tilanteisiin, joissa saattaa törmätä ihastukseensa, ja vilkuilee sen suuntaan salaa. Tällä hetkellä se on toivottoman ihastunut Kurreen, ollut jo jonkin aikaa, mikä oli oikeastaan syy myös hoitajaksi hakemiselle. Hoitoponi Rösti ei ole sen lempiponi -- Aino jopa pelkää sitä hieman -- eikä se saa sitä laukkaamaan kokonaista pääty-ympyrääkään, mutta parhaansa on yritettävä: jos vaikka Kurre joskus huomaisi.

Ratsastajana Aino ei ole tosiaankaan kummoinen. Vaikka se on ratsastanut pienestä asti, on se käynyt keskiviikon helppo C -tunnilla pienen ikuisuuden ja todennäköisesti käy vielä ainakin seuraavat kaksi ikuisuutta. Sen parhaat kaverit, Emma, Maija ja Tilda, ratsastavat samassa ryhmässä.