PKK:n alaiset näyttelyt 31.7.2008

Keskikesän helteistä päästään nauttimaan myös Seppeleen kentän laidalla, kun Seppele järjestää hevosille tarkoitetut PKK-näyttelyt. Näyttelyiden järjestelyistä vastaa Anne. Luokkia on yhteensä 7 kappaletta. Näyttelyt pidetään 31.7.2008 ja viimeinen ilmoittautumispäivä (VIP) on 28.7.2008.

Rajoitukset:

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 28.7.2008 sähköpostilla osoitteeseen ellin.ratsutalli@hotmail.com, otsikolla "PKK2", muodossa:
Luokka (rivinvaihto)
Kilpailija (SEURA) - <*a *href="http://www.hevosen osoite">Hevosen nimi<*/*a> - VH-Tunnus
(tähdet pois)

Luokat

Luokka 1. Kylmäveritammat, tuom. Anne, 6/6 TT

Luokka 2. Kylmäveriorit ja -ruunat, tuom. Problem, 8/8 TT

Luokka 3. Lämminveriset tammat, tuom. Anne, 8/8 TT

Luokka 4. Lämminveriset orit ja ruunat, tuom. Anu A, 8/8 TT

Luokka 5. Hevosvarsat varsakuvilla, tuom. Problem, 5/5 TT

Luokka 6. PKK-luokka hevosen pääkuvasta, tuom. Jaffa, 7/7 TT

Luokka 7. PKK-luokka hevosen liikekuvasta, tuom. Anu A, 8/8 TT

KTK-sertin saaneet

Ninlet
Toredus EST
Rock's Love D.D.
Sel ZEL

EO-sertin saaneet

Blyszczacy Lokator
AH Tuomion Merkki
Hiekan Rimakauhu
Bharati BRN
Wychodzic SR
Tovórck Bom
Echelon FS
Vaskerin Vilhelmiina
FF Abwuz Alder AET

BIS-kehä, tuom. Anu A, TT

BIS1 Ninlet, KTK-sert
BIS2 Toredus EST, KTK-sert
BIS3 Rock's Love D.D., KTK-sert
BIS4 Sel ZEL, KTK-sert

Luokka 1. Kylmäveritammat, tuom. Anne, TT

1. Cimorene (TUR) - Rock's Love D.D. - VH-42890, EO-sert ”Leimat erinomaiset. Lihaksikkaat lautaset ja sopivan pitkä alalinja. Vaikkakin mustavalkoinen lyijykynätyö, silti saatu upeaa ja elävää jälkeä aikaan.”
2. Odessa (YTL) - Blyszczacy Lokator, EO-sert ”Sopusuhtainen lihaksikas runko, lyhyt kaula, leveät kaviot. Kaunis, tiivis ja elävä väritys. Linkitys suurempaan kuvaan helpottaisin arvostelua.”
3. Shavo (FSRa) - Ruiskukan Rowena - VH-44269, HY ”Rotuleima hyvä, sukupuolileima hyvä. Sopivan pyöreä, lihaksikas runko. Värityksessä käytetty sopivasti eri sävyjä, joilla on saatu hevosen olemukseen eloa.”
4. Katiska (RR) - Himpulan Peppiina, HY ”Ok leimat. Lyhyt kaula ja alakaulaakin löytyy. Lihaksikas etuosa verrattuna takaosaan. Hyvät, kuivat jalat. Kauttaaltaan nätti väritysjälki.”
5. Nelli (KLICK) - Frida - VH-43958, TY ”(Pienestä kuvasta vaikea arvostella, suosittelen linkitystä suurempaan kuvaan.) Oudonmallinen kaula: paksunee ennen säkää. Etupainotteisuutta havaittavissa. Varjostuksia kaipaisin enemmän, jotta hevosen lihakset tulisivat esiin.”
HYL: Taikku (VMR) - Hallan Marja - VH-43501: Tammaluokkiin ikää vähintään 4 vuotta.

Luokka 2. Kylmäveriorit ja -ruunat, tuom. Problem, TT

1. Suvi K (PZT) - Toredus EST - VH-25188, EO-sert
2. Heli L. (FSRa) - AH Tuomion Merkki, EO-sert
3. Jenni (HiRa) - Hiekan Rimakauhu, EO-sert
4. Katiska (RR) - Lollipoppi, HY
5. Mariel - Deen Pelimanni, HY
6. Cimorene (TUR) - D.D. Tomtebloss, HY
7. Alex (FSRa) - Virneen Poika - VH-41815, TY
HYL: Rinswe (WHT) - Rehellisen Pekan Poika: Alle 3-vuotiaat orit kuuluvat varsaluokkiin.

Luokka 3. Lämminveriset tammat, tuom. Anne, TT

1. Annundwen (YTL) - Ninlet, EO-sert ”Kaunis, ryhdikäs ja lihaksikas rotunsa edustaja. Kuivat jalat, kovat kaviot ja takaosa laukkahevoselle optimaalisen voimakas. Puuväri-värityksellä saatu eloisa tamma aikaan.”
2. Heli L. (FSRa) - Bharati BRN, EO-sert ”Ihastuttavan värinen tamma, jolla on hyvät leimat. Vuohiset ovat hieman vennot. Pää on ylväs ja kaunis, ja harjan sekä hännän väritys todella eläväistä ja herkkää.”
3. Tiffany (GoHo) - Wychodzic SR - VH-22933, EO-sert ”Sympaattisen näköinen yksilö. Pitkä, hieman joutsenmainen kaula. Pään ja kaulan liittymä liioitellun irtonainen. Karvapeitteen väritys on erityisen onnistunut: lihakset tulevat hyvin esille, mutta myös karvan pehmeys on aistittavissa.”
4. Chao (FSRa) - Vladimir's Sel-Evident, HY ”Lihaksisto saatu hyvin esiin herkällä värityksellä. Tamman olemus hieman orimainen, rotuleima kuitenkin hyvä. Kaula hieman lyhyt, vaikkakin rodulle ominaisen kaareutunut.”
5. Jenni (HiRa) - Drio Regina, HY ”Hevonen omaa ok leimat. Rakenne on kunnossa ja tamma on hyvä esimerkki monikäyttöisestä ratsuhevosesta. Lihaksien ja hevosen persoonan esiintuomiseksi kaipaisin kuitenkin enemmän syvyyttä väritykseen.”
6. Elius (VMR) - Morem La Xenyana - VH-00543, HY ”Rotu- ja sukupuolileimat hyvät. Varjostukset ovat yksinkertaiset, jotka kuitenkin tuovat tärkeimmät osat esiin. Korkea säkä ja hieman alakaulaa. Hevosen katse on sopivan tammamainen.”
7. Alex (FSRa) - India High - VH-43641, HY ”Kiltinnäköisellä tammalla ovat rodulliset ominaisuudet epäselvät. Hevonen on aika raskasrakenteinen puoliveriseksi. Varjostuksessa voisi olla enemmän kontrastia. Häntä ja harja ovat eläväisesti toteutettu ja silmässä on mukavasti pilkettä.”
HYL: Ada (ROWDY) - Nazharet: VIP MVA-arvonimeen riittävä sertimäärä (2xKTK + 2xEO , ei kun arvonimeä anomaan! =D)

Luokka 4. Lämminveriset orit ja ruunat, tuom. Anu A, TT

1. Anne (VIRUS) - Sel ZEL - VH-39528, EO-sert ”Etukorkea, pää raskas ja epäjalo, huono sukupuolileima, muuten sopusuhtainen sekä erinomaisesti väritetty.”
2. Annundwen (YTL) - Tovórck Bom, EO-sert ”Aavistuksen kapeat ja lihaksettomat takareidet, kaulan ylälinja turhan pyöreä, erinomainen rotuleima, hyvä kuiva pää”
3. Alex (FSRa) - Echelon FS - VH-28368, EO-sert ”Lihakseton ja turhan alas viettävä lautanen, huono rotuleima, hyvin asettenut kaula, sopiva syvyys, lisää tummuuseroja väritykseen.”
4. Heidi M. (BRT) - Sacramoso, HY ”Pystyt vuohiset, lihasköyhä kaula, selkä notkolla, hyvä rotuleima, tarpeeksi loiva lapa ja mukavan pysty lautanen.”
5. Oona (TUR) - Reimari - VH-44041, HY ”Olematon säkä, etujalat eteen kiinnittyneet, jalkojen nivelissä heikot kulmaukset, sopivan pitkä ja loiva lapa.”
6. Violet (KR) - Gratis Gedachte, Hy ”Ponimainen pää, pieni takaosa, runko ei tarpeeksi syvä, takajaloissa lähentelee pukinkavioita, väri ihailtavan syvän musta.”
7. enry (CeRi) - VR's Rocky - VH-35485, HY ”Notkoselkä, korkealle kaulaan sijoittunut säkä, lihaksettomat takareidet, kauniin muotoinen pää, elävä väritys.”
HYL: Ada (ROWDY) - Véliva Leon - VH-36925: VIP MVA-arvonimi

Luokka 5. Hevosvarsat varsakuvilla, tuom. Problem, TT

1. Helmiina (KaKaRa) - Vaskerin Vilhelmiina, EO-sert
2. Annundwen (YTL) - FF Abwuz Alder AET, EO-sert
3. Anne (VIRUS) - Flametongue - VH-45301, HY
4. Katiska (RR) - Kirveltäjän Skottiruutu, TY
5. Nelli (KLICK) - Fridan Feikki, TY

Luokka 6. PKK-luokka hevosen pääkuvasta, tuom. Jaffa, TT

1. Ada (ROWDY) - Ada von - VH-24987, KP ”Upeasti toteutettu piirros, hevonen on ilmeikäs ja kaunis. Varjostuksilla on saatu aikaan hienosti syvyyttä ja kontrasteja.”
2. Katiska (RR) - Seppeleen Reilu-Kaveri, KP ”Värikäs ja pirteä kuva, hevonen on todella ilmeikäs. Karva ja jouhet hienosti toteutettuja.”
3. Heli L. (FSRa) - Dragon Willow AET, KP ”Tämä kuva erottuu joukosta yksinkertaisen mutta onnistuneen värityksensä ansiosta. Yksityiskohdat ovat paikallaan, pienillä asioilla kuvaan on saatu paljon ilmettä. Syötävän suloinen.”
4. Anne (VIRUS) - Episode II - VH-42202, KM ”Rauhallinen ja symppiksen näköinen hevonen, väritys on harmoninen. Jouhet ja silmät erityisen onnistuneet, muutenkin oikein mukava kuva.”
5. P-Chan (FSRa) - Nerman Nenny, KM ”Persoonallisen näköinen poni. Väritys on onnistunut, vaikkakin pienellä lisävarjostuksella kuvaan olisi saanut ehkä enemmänkin eloa. Yksityiskohtiin on kiinnitetty mukavasti huomiota, etenkin katse on oikein onnistunut."
6. Annundwen (YTL) - Summer Breeze, KM ”Kuva on ylväs, pään muodot on saatu hienosti esiin. Jäin ehkä kaipaamaan hieman syvyyttä väritykseen ja hevosen silmiin, muuten kuvassa on kaikki kohdallaan.”
7. Violet (KR) - Kloof Liefde, KM ”Kaunis tamma, joskin väritys on hieman monotoninen. Mukavaa, että taustaankin on kiinnitetty hieman huomiota, tosin hevosen pää on turhan tumma verrattuna muihin kuvan väreihin.”

Luokka 7. PKK-luokka hevosen liikekuvasta, tuom. Anu A, TT

1. Anne (VIRUS) - Palmikko - VH-41772, KP ”Ihanan yksityiskohtaisia ja ilmekkäitä piirroksia, joista välittyy tilanteen tunnelma. Hyvin tuotu esille erilaisia kuvakulmia sekä asentoja. Taidokasta värien käyttöä, myös taustoihin käytetty aikaa. Viimeisessä ratsastuskuvassa joudet erityisen onnistuneet ja aidon näköiset.”
2. Ada (ROWDY) - Prossia ANK - VH-20424, KP ”Upea väritys, etenkin tummia sävyjä käytetty ihailtavan rohkeasti. Paksuhkot jalat, joihin tehdyt korostusviivat näyttävät aavistuksen suttuisilta. Rakeiset ja tönköt jouhet, kaipaa pehmennystä. Hevosen liikkeessä on vauhdin tuntua, kun taas ilme vaikuttaa väsyneeltä.”
3. Violet (KR) - Alicia NW, KP ”Ryhdikäs tamma, joka liikkuu kauniin tarmokkaasti. Sävyjen vaihtelua näkyy hyvin myös jaloissa, karvan kiiltoa olisi voinut korostaa paikoin vielä enemmän. Tylsä vain muutamalla värillä nopeasti hutaistun oloinen tausta. Hevosen ympärillä näkyy joissain kohdin ikävästi aavistus valkeaa rajaa.”
4. Katiska (RR) - Perjantain Kolmastoista, KM ”Erikoisella tyylillä toteutettu piirros, joka erottuu joukosta. Kuvassa on piristävää elävyyttä sekä hauskoja yksityiskohtia. Hevosen väritykseen olisi voinut käyttää hieman vahvempaa kynän jälkeä, sillä se tuntuu pahasti hukkuvan värikkääseen taustaan. Ihanan tuuhea harja.”
5. Gaia (VMR) - H.F. Saleto Hot - VH-44886, KM ”Hieno ja mukavan yhtenäinen kuvakaksikko. Täyteläinen, mutta hieman sotkuinen väritys, etenkin sileällä työskentelevässä turhaa haaleutta. Hyvät asennot hevosella, hypyssä ratsastaja näyttää tönköltä. Molemmissa ratsun ilme aavistuksen vaivaantuneen oloinen.”
6. Annundwen (YTL) - Yrda Milla, KM ”Lennokkaaseen asentoon piirretty suloisen tammamainen hevonen, myös harjassa ilmenee hienosti liike. Suttuiset sävyerot, tummennuksia tuntuu olevan vähän siellä täällä. Pitkähkö kaula.”
7. mä,,..,, (SsRa) - Minaccia, KM ”Hyppää ihanan innokkaan ja vaivattoman oloisesti. Eloisa väritys, rohkeat vaalennukset. Tummuutta saisi olla lisää, hevonen ei kunnolla erotu paperista. Iso turpa ja olematon säkä.”
HYL: Ros. (FSRa) - Blonde Q - VH-43105: Puutteelliset perustiedot, väriä ei ole mainittu sivuilla.