PKK:n alaiset näyttelyt 30.09.2008

Seppeleessä järjestetään PKK:n alaiset ruska-ajan näyttelyt 30.9.2008. Viimeinen ilmoittautumis (VIP) on 26.9.2008. Näyttelyiden vastuuhenkilönä toimii Anne. Luokkia on yhteensä 7, jokaiseen luokkaan otetaan 8 osallistujaa. Luethan PKK:n säännöt ennen osallistumista, ettei tule turhia hylkäämisiä.

Rajoitukset:

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 26.9.2008 sähköpostilla osoitteeseen ellin.ratsutalli@hotmail.com, otsikolla "PKK3", muodossa:
Luokka (rivinvaihto)
Kilpailija (SEURA) - <*a *href="http://www.hevosen osoite">Hevosen nimi<*/*a> - VH-Tunnus
(tähdet pois)

Luokat

Luokka 1. Hevosoriit- ja ruunat, tuom. Unnur, 8/8 TT

Luokka 2. Hevostammat, tuom. Anne, 8/8 TT

Luokka 3. Ponioriit- ja ruunat, tuom. Anne, 8/8 TT

Luokka 4. Ponitammat, tuom. Anne, 8/8 TT

Luokka 5. Varsat varsakuvilla, tuom. Problem, 8/8 TT

Luokka 6. PKK-luokka liike/muusta kuvasta, tietokoneella piirretyt, tuom. Problem, 6/8 TT

Luokka 7. PKK-luokka liike/muusta kuvasta, käsin piirretyt, tuom. Rosanna, 8/8 TT

KTK-sertin saaneet

Kalaman Kalapee KIR
München GER
Pimp My Pony FD

EO-sertin saaneet

Vaskerin Vilhelmiina
Lamourin Uinujainen
Sel ZEL
Pojan Pirulainen
Asbrand
Taivaankannelta Kadotettu
Rida Iona
Mythril Dagger

BIS-kehä, tuom. Minna, TT

BIS 1 Kalaman Kalapee KIR, KTK-sert
BIS 2 München GER, KTK-sert
BIS 3 Pimp My Pony FD, KTK-sert
BIS 4 Vaskerin Vilhelmiina, EO-sert

Luokka 1. Hevosoriit- ja ruunat, tuom. Unnur, TT

"Upeasti väritettyjä kuvia tässä luokassa ja pisteet kotiin kaikille siitä, että niin monessa kuvassa oli tausta. EO-sertejä olisi voinut jakaa useammankin."

1. Rosanna (VMR) - München GER - VH-39189, EO-sert ”Kaunis lyijykynätyö. Yksinkertaisesti toteutettu, leimat erinomaiset. Hyvät jalat, hyvä yleisilme, sopusuhtainen.”

2. Lamina (VIRUS) - Lamourin Uinujainen, EO-sert ”Kauniin värinen hevonen, hyvät leimat. Harja kaulan edess häiritsee hieman arviointia. Aavistuksen lihakseton takareisi. Väritys toteutettu hauskalla tavalla, ja pisteet taustasta, millä tekniikalla se onkaan toteutettu.”

3. Anne (VIRUS) - Sel ZEL - VH-39528, EO-sert ”Kaunista puuvärien käyttöä, lisää tällaisia. Hevosen takaosa, runko ja jalat hyvät, kaula ohut ja lihakseton. Kaviot aavistuksen suuret.”

4. Freak (Tak) - Poseidon, HY ”Sympaattisen näköinen hevonen, mutta ponimainen ilme. Lihakset tuotu hyvin esiin, värityksestä tykkään tässä jälleen. Hyvä säkä ja ylälinja, pysty lapa.”

5. Mariel (VIRUS) - Deen Pelimanni - VH-46232, HY ”Varsamainen, pitkät jalat, hoikka. Väritys upeaa, valot ja varjot luonnollisen näköisiä. Silmä ja korvat jotenkin onton näköiset kuitenkin. Etujalat hyvät.”

6. Latu (YTL) - Viril Tor ALG, HY ”Hyvät leimat, väritys on kaunista, pää ja korvat ovat erityisen hyvin onnistuneet. Kaulan ja pään liittymä on ohuen näköinen, ja alakaulaa on vähän.”

7. Annúndwen (YTL) - Nar Rin Bumba, HY ”Siro puoliveriseksi, ruunamainen. Väritys onnistunut, mutta varjostukset saisivat olla vielä selkeämmät.”

8. Ros. (FSRa) - Roscoe - VH-47862, HY ”Tanakka runko. Väritys kivan näköistä ja varjostuksia ihan kivasti myös. Kapea pää, melko hyvä rotuleima.”

Luokka 2. Hevostammat, tuom. Anne, TT

"Keskivertoa alempi luokkataso."

1. Latu (YTL) - Froid ALG, HY ”Ahtaat ryntäät, eteen kiinnittyneet etujalat, lievää pukinkavioisuutta. Tammalla persoonaa ja väritystekniikka on aivan ihastuttava.”
2. p-chan (FSRa) - Leiad Tryin - VH-46566, HY ”Lyhyt runko. Lihaksia sopivasti ja kaula rodulle tyypillisesti kaarella, joskin hieman orimaisesti. Kuivat jalat. Lyijykynällä saatu kaunis, yksityiskohtainen piirros aikaan.”
3. Annúndwen (YTL) - Karissa AET, HY ”Huomattavan pitkä runko, takasten vuohiset vennot. Kokonaisuus kuitenkin sopusuhtainen. Suuri, alienmainen silmä on pelottava.
4. Katiska (RR) - Rokkitar, HY ”Etupainoinen, takakorkea tamma. Harittavat takaset. Upeasti väritetty musta hevonen, mustan hevosen toteuttaminen on usein vaikeaa.”
5. Heidi M. (BRT) - Tijuana's Una Holka, HY ”Hurjan iso pää, ja varsinkin leukaperät. Hevonen näyttää hintelältä ja voimattomalta päähän nähden. Nätisti väritetty kylläkin.”
6. Wolly (VRL-8683, AJC) - Sweet Elitist - VH-48213, TY ”Ihana hevonen, mutta rakenteensa puolesta muistuttaa jotakin hauskaa posliini- tai keinuhevosta.”
7. Mary (CeRi) - Lajwanti, TY ”Outo, koiramainen hevonen. Siro olemus on periaatteessa rodulle tyypillinen, mutta hevonen on lihakseton ja hyvin varsamainen. Harjan herkkyydestä plussaa.”
HYL: VeeraS. (CeRi) - Tackhawee: Puuttelliset perustiedot, väriä ei mainittu.

Luokka 3. Ponioriit- ja ruunat, tuom. Anne, TT

"Vaihtelevia piirrustustyylejä, erinomaisia rakenteita."

1. Aye (PZT) - Pimp My Pony FD - VH-45592, EO-sert ”Lihaksikas, upea poniori. Jalo pää, kaareva kaula ja voimakas olemus. Lihaksiston väritys voimakkaan kontrastinen, mutta kuitenkin rauhallinen.”
2. p-chan (FSRa) - Pojan Pirulainen - VH-46716, EO-sert ”Todella erinomaiset leimat. Vahvat, kuivat jalat ja kovat kaviot. Rungosta löytyy voimaa, kaula on hieman lyhyt. Taidokkaasti puuväreillä väritetty ori.”
3. Unnur (VMR) - Asbrand - VH-40053, EO-sert ”Erinomaiset leimat. Ponilla on tuijottava, hieman maaninen katse, mutta se tuo vaan lisää persoonallisuutta. Taidokasta ja herkkää jälkeä on saatu aikaan ilmeisesti puuvärein. Ääriviivat ovat selkeät ja täsmälliset.”
4. Latu (YTL) - Fixfax Jesus Zero, HY ”Ryhdikäs poni, jolla on pitkä runko ja hieman epäponimainen pää. Korkeat kintereet, muuten hyvät jalat. Kaunis, soljuva väritystekniikka antaa ponille luonnetta.”
5. Ada (ROWDY) - Calembel Radon - VH-38993, HY ”Kaunis kuva poni kaikin puolin. Leimat erinomaiset. Kuva kuitenkin niin tarkalleen piirretty erään mallikuvan mukaan, että koko piirrettyjen hevosten idea pyyhkiytyy mielestäni pois.”
6. Mary (CeRi) - Gladstone's Emil - VH-45800, HY ”Hyvin korkeajalkainen yksilö hackneyksi, samoin olemus rodulle epäjalo. Kaunis pää ja erinomaisesti toteutettu häntä.”
7. Nydun (FLR) - Dwayne Garnet - VH-47027, HY ”Upea poniori, jonka lihakset on kuitenkin piirretty turhan korostaen. Melkein kuin karvapeite olisi poistettu ja esillä olisivat pelkät lihakset. Muuten rakenne upea ja ori virkeän oloinen tapaus.”
HYL: wear (ESR) - THNS Kingg Fogott: Kuva ei toimi.

Luokka 4. Ponitammat, tuom. Anne, TT

"Kärkikolmikko upea, muuten taso keskivertoa."

1. Ros. (FSRa) - Kalaman Kalapee KIR - VH-47863, EO-sert ”Vankka suomenpienhevonen, etujalat sirohkot. Karvapeite väritetty hauskalla tyylillä.”
2. Katiska (RR) - Taivaankannelta Kadotettu, EO-sert ”Lyhyt, lihaksikas kaula. Pitkä takaosa ja väljä alalinja. Ilmeikäs ja terveenoloinen tamma.”
3. Annúndwen (YTL) - Rida Iona, EO-sert ”Leimat erinomaiset. Kaunis, kaareva kaula ja selkeä säkä.”
4. Latu (YTL) - N's Neéraaghraz, HY ”Hyvät leimat ja rakenteen palaset kunnossa. Kuva hieman sumuinen ja yksityiskohtia varjostuksessa saisi olla lisää.”
5. Meeri N. (GoHo) - Quardian Fermindo WR, HY ”Ylipainoinen poni, jolta löytyy alakaulaa. Pään ja kaulan yhteenliittymä ahdas. Kuivat, vahvat jalat. Kynän piirtosuunnan näkyminen tuo mukavasti kolmiulotteisuutta, jälki kuitenkin hieman viimeistelemätöntä.”
6. Attis-J (FLR) - Startle, HY ”Pienipäinen poni, kantamaton runko. Sopivasti pyöreyttä kuitenkin olemuksessa, lisäten ponimaisuutta. Persoonallisen väritystekniikan katseleminen on aina mukavaa.”
7. p-chan (FSRa) - Nerman Nenny - VH-46717, HY ”Leimat heikot. Vankat ja pitkät jalat shetlanninponille. Kaula paksu ja lyhyt. Plussaa jalkojen lihasten yksityiskohdista ja harjan ja hännän eloisuudesta.”
HYL: wear (ESR) - Koivukankaan ID4 SP - VH-36941: Puutteelliset perustiedot, väriä ei mainittu.

Luokka 5. Varsat varsakuvilla, tuom. Problem, TT

1. Alina (VIRUS) - Vaskerin Vilhelmiina - VH-47401, EO-sert
2. Anne (VIRUS) - Mythril Dagger - VH-48317, EO-sert
3. p-chan (FSRa) - Zarda's Bleeding Alchemist, HY
4. Latu (YTL) - Nuuhkun Requiem, HY
5. Katiska (RR) - Kirveltäjän Skottiruutu, HY
6. Annúndwen (YTL) - Aba Jasper AET, HY
7. Fanny (RP) - Mårten SGR - VH-43583, TY
8. Tiina M. (SUO) - Neilikan Sanasota, TY

Luokka 6. PKK-luokka liike/muusta kuvasta, tietokoneella piirretyt, tuom. Problem TT

1. Katiska (RR) - Seppeleen Reilu-Kaveri, KP ”Söpö kuva, vastustamaton katse. Taustaan voisi panostaa hieman, mutta se ei kuitenkaan missään nimessä pilaa piirrosta. Hieno toteutus. ”
2. Brenna (VMR) - Koivupihan Villipoika, Ei voi antaa palkintoa. ”Arvostelu hyppykuvasta. Massiivinen suomalainen ja ohuenohuet puomit, huomiota (positiivisesti) herättävä yhdistelmä :) Tässä kuvassa raskasrakenteisemman näköinen kuin muissa. Silmään on saatu pilkettä, ruuna hyppää mukavan terhakkaasti.”
3. Mariel (VIRUS) - Garamonde Cactuar - VH-42650, KP ”Arvostelu toisesta kuvasta. Sopivan utuinen kuva, pieniin yksityiskohtiinkin on kiinnitetty huomiota. Ratsastajan jalat ovat tosin jääneet hieman lyhyiksi. Silmässä on sopivasti pilkettä. Epätavallinen kuvakulma, jossa kuitenkin onnistuttu.”
4. Latu (YTL) - Cristal, KM ”Mielenkiintoinen kuvakulma, hevonen näyttää uneliaalta. Vasemman etujalan vuohinen melko paksu. Valot ja varjot, kuten tavallista, onnistuneet. ”
5. Ros. (FSRa) - Blonde Q - VH-43105 , Ei voi antaa palkintoa. ”Arvostelu hyppykuvasta. Tässäkin piirroksessa silmässä saisi olla jonkinlaista pilkettä. Valot, varjot hyvin näkyvissä. Hevonen näyttää hyppäävän puoliunessa, vaikka ratsastajan katse onkin jo seuraavassa esteessä. Taustalla vaihteeksi jotain talvista katseltavaa, mihin kimo sopii hyvin.”
6. Tuire N. (VIRUS) - Darius - VH-48963, ”Kiva että näinkin harvinaisia rotuja näkee PKK-luokissa ;) Näyttää rotunsa edustajalta. Silmässä saisi olla hohtoa. Häntä on ihanasti kiemuralla.”

Luokka 7. PKK-luokka liike/muusta kuvasta, käsin piirretyt, tuom. Rosanna, TT

1. Anne (VIRUS) - Taiga - VH-42318: Tämä kuva, KP ”Kaunista jälkeä! Kontrastia on riittävästi ja mittasuhteet ovat onnistuneet. Herkkä tunnelma.”
2. Shiro (FSRa) - Thalia Wid, KP ”Erittäin kaunis, mutta vähän valju kuva. Väritys ja jouhet ovat upeat, mutta esim. silmä saisi olla tummempi, jotta kuvaan saataisiin riittävästi kontrastia!”
3. Annúndwen (YTL) - Snowangel AET, KM ”Tomeran, mutta rauhallisen oloinen tamma. Liike saatu kuvattua hyvin, väritys kiva, vaikkakin hieman pikaisen oloinen.”
4. p-chan (FSRa) - Josefin - VH-46924, KM ”Liike saatu kivasti kuvattua, asento haastava, mutta onnistunut. Pää saisi olla pidempi, muttei se haittaa kokonaisuutta!”
5. Meeri N. (GoHo) - Hiittalan Poika, KM ”Reippaan ja pirteän näköinen ruuna. Ei kovin suomenhevosmainen, mutta kuvaan saatu kiva tunnelma!”
6. Unnur (VMR) - Trolli af Fjelden, KM ”Olen arvioinut tämän hevosen jo muutamaan kertaan :)”
7. Katiska (RR) - Perjantain Kolmastoista, KM ”Olen arvioinut tämän hevosen jo muutamaan kertaan :)”
HYL: Freak (Tak) - Wallace M.T: Not found